Masaj YUMEIHO
Optează pentru Kinesthetic Beauty Spa pentru a avea parte de cele mai bune condiții și cele mai înalte tehnologii.
Despre masajul YUMEIHO
Yumeiho este una din terapiile care se bazează pe acțiuni manuale, efectuate pe întregul corp uman, avându-se în vedere păstrarea sau ameliorarea stării generale de sănătate. Tehnica yumeiho cuprinde peste 100 de manevre (mișcări) specifice, acestea fiind efectuate asupra întregului corp.
Ce înseamnă yumeiho?
YU – a țâșni, a face să crească
MEI – energie, forță vitală
HO – tehnică, metodă
Ce reprezintă yumeiho?
Această tehnică constă în aplicarea unui sistem complex de procedee manuale, completat cu exerciții fizice, care au.ca scop restabilirea echilibrului funcțional al organismului, fiind astfel eliminate sau ameliorate, anumite tulburări existente, care se pot agrava, ducând la îmbolnăviri acute și/sau suferințe cronice.
Deși yumeiho este o metodă concepută pentru o aplicare în scop preventiv, scopul principal al acesteia este tratarea sau ameliorarea cauzelor unor tulburări funcționale, ce pot genera în timp, suferințe cronice. De asemenea, terapia yumeiho poate fi aplicată și.în scopul încetinirii sau chiar prevenirii unor evoluții ale afecțiunilor deja prezente, la un anumit pacient.
Indicații
Tulburări de statică și dinamică ale aparatului locomotor cum ar fi: asimetrii de bazin, cifoze, scolioze, hiperlordoze și combinații și complicații ale acestora (cifoscolioze, etc.).
Distribuția necorespunzătoare a greutății corpului la nivelul bazinului respectiv la nivelul membrelor inferioare (prevenirea patologiei induse de aceste tulburări sau ameliorarea patologiei prezente).
Rigiditate musculo-articulară, laxitate ligamentară, tulburări de mers, echilibru, statică, datorate cauzelor mai sus menționate și a complicațiilor induse, etc.
Nevralgii și neuromialgii, indiferent de localizarea, substratul anatomo-funcțional și cauza acestora: reumatismale, neurologice, post-traumatice, psihogene, afecțiuni articulare, miozite, miofascite, miogeloze, celulite, nevrite și polinevrite, retracții musculo-tendinoase, contracturi musculare, hipotrofii și atrofii musculare de diferite cauze (centrale și periferice, neurologice și post-traumatice, postinflamatorii și postinfecțioase etc.);
-Afecțiuni și suferințe ale aparatului cardiovascular, periferice și centrale: staze venoase și limfatice, cu edeme circulatorii periferice, ischemii vasculare periferice în stadii funcționale, incipiente, hipertensiuni arteriale în stadii funcționale;
-Afectări psihogene de diferite etiologii: multiple forme de nevroză astenică, spasmofilii, tetanii cronice, distonii neurovegetative;
-Afecțiuni dismetabolice: obezitate, diabet, gută;
-Afecțiuni din sfera ginecologică: hipotrofii și dezaxări ale uterului, ptoze, aderențe, inflamații cronice etc.
–Pregătirea gravidei pentru naștere;
Pediatrie: anemii diverse, rahitism, sindroame hipoanabolice de diferite cauze;
-Geriatrie: tratament de întreținere și stimulare a musculaturii scheletice, a articulațiilor și a metabolismului diminuat, etc. După explorări paraclinice permisive (biologice, laborator etc.).
-Diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive induse de sedentarism;
-Pregătirea sportivului pentru performanță; Recuperarea capacității de mișcare și efort la sportivi.
-Recuperarea pacienților care au suferit imobilizări prelungite;
-Ameliorarea, corectarea și creșterea ventilației pulmonare în cazurile în care se diminuează capacitatea respiratorie prin rigidizarea cutiei toracice (contracturi musculare, artroze vertebrale toracale, etc.), sau printr-o respirație incorectă (insuficientă).
Bineînțeles că pe lângă indicațiile mai sus menționate, mai mult sau mai puțin precise, sunt numeroase alte cazuri în care aplicarea terapiei Yumeiho poate fi benefică.
Procedeele terapeutice ale masajului YUMEIHO
Procedeele terapeutice efectuate manual și aplicate în scop profilactic sau corectiv în cadrul tehnicilor sunt următoarele:
-tehnici de manipulare a oaselor și articulațiilor (osteoarticulare) + gimnastică mioarticulară pasivă;
anumite procedee de puncto-terapie (asemănătoare cu cele utilizate în tehnicile de presopunctură și/sau reflexotrerapie);
-tehnici sau procedee speciale de masaj;
-tehnici de “stretching” (elongații sau întinderi);
-anumite metode de corectare sau echilibrare a posturii, ale mersului sau poziției statice;
-anumite exerciții de optimizare a biomecanicii corpului.
Exercițiile fizice practicate în cadrul tehnicilor yumeiho constau în: exerciții de gimnastică specială, denumite și Yumeiho Taiso, acestea fiind însoțite de tehnici de respirație și metode de relaxare.
Tehnicile yumeiho se aplică echilibrat iar durata întregului proces poate varia, fiind diferită în funcție de afecțiunea care se dorește a.fi tratată. De asemenea, tehnica poate avea un efect benefic și asupra stărilor de oboseală, pacienții raportând că după o ședință de yumeiho, se simt mai confortabil și mai revigorați.
Contraindicații
-stări febrile (infecțioase sau de altă natură);
-afecțiuni infecțioase osoase și osteoarticulare (osteita, osteomielita, artrita, etc.);
-osteoporoza medie sau avansată – se recomandă precauție;
-tuberculoză cu diferite localizări: pulmonară, osteoarticulară, cutanată etc.;
-tromboflebite, flebotromboze, arterite, cu manifestări acute (sau dacă sunt prezente complicații);
-afecțiuni cardio-circulatorii acute: angina pectorală, infarct miocardic, tulburări de ritm, insuficiență cardiacă decompensată și manifestă, anevrisme confirmate, embolii cu diferite localizări, hipertensiunea arterială în decompensare, etc;
-ateroscleroză cu manifestări periferice sau centrale (coronariană, cerebrală, renală, intestinală etc.);
-suferințe pulmonare acute;
-afecțiuni acute ale tubului digestiv: gastrice, intestinale, hepatice, biliare și pancreatice etc. În cazurile colitei ulceroase (ulcero-hemoragice, boala Crohn), litiazei biliare, colecistitei, ulcerului gastric sau/și duodenal netratat corespunzător (sau în puseu acut), de asemenea se contraindică aplicarea terapiei yumeiho;
-boli renale severe (pacient supus dializei);
-boli de sânge, mai ales cele cu manifestări (sau tendințe) hemoragice (fragilitate capilară severă, hemofilia, tratamente cu medicație anticoagulantă, etc.)
-în bolile psihice cu caracter excitant și confuzional sau în starea de ebrietate;
-traumatismele severe (echimoze, hematoame, rupturi ale mușchilor sau țesuturilor de orice fel), fracturi neconsolidate sau insuficient consolidate, (în aceste cazuri terapia se va aplica numai după confirmarea clinică a vindecării leziunilor și după evaluarea eventualelor sechelelor rămase);
-herniile de disc cu manifestări neurologice severe, luxațiile vertebrale, etc.
-cancerul, de orice fel, la orice nivel (dacă nu este altă recomandare dată de oncolog);
-herniile de orice fel (eventrații, hernie hiatală, etc.)
-nu se aplică manipulări la articulațiile care au fost supuse la intervenții chirurgicale (proteze de șold, genunchi, tije de fixare a fracturilor, grefoane osoase, etc.)
-Se va evita aplicarea terapiei yumeiho în timpul menstruației, mai ales dacă este mai abundentă sau supra-abundentă (în hipermenoree se contraindică aplicarea terapiei)
Nu se va aplica terapia yumeiho mai devreme de 2-3 ore după servirea mesei, după mese copioase.
Politica de anulare
Pentru ca ne dorim ca toti pacientii care au nevoie de terapie, sa poata beneficia de aceasta, este foarte important sa ne anunti din timp daca a intervenit ceva in programul tau. Te rugam sa anulezi sau sa modifici o programare, cu minim 24 h inainte.